Egentligen sitter detta uttaget placerat på samma ställe fast mitt i kaklet ovanför bardisken. Vi tyckte att det förstörde intrycket så vi valde att sänka ner det under istället.
 I detta hörnet fanns inget uttag, så vi lade till ett. Här står egentligen brödrosten,
men den var inte så snygg på bild ;)
 
 Vi la till ett extra takuttag ovanför matbordet. Det första uttaget är placerat 140cm från väggen, och från det är det 80cm till det andra (cc). Vår bord är 2m långt och 1m djupt. Det blev helt perfekt nu när vi fick upp sista lampan i förra veckan, samt flytatde ut bordet lite till.

 Uttag ovanför Köksfönstret. Minns inte om detta var med från början..
Men vi ville ha ett ovan detta fönstret, samt ett ovanför detta;

Vardagsrumsfönstret som löper på samma vägg som köksfönstret :)
 

 
Under trapen i hallen finns inget uttag från början (Åtminstone inte när vi beställde huset för 2,5 år sedan)
Vi la till ett här, ifall man vill ha en lampa på Byrån. Vi har ju spots i smygarna på de höga fönsterna så vi behöver inte nödvändigvis ha lampa, men för er som inte ska ha spots rekommenderar jag det verkligen, det blir lite dunkelt i hörnet. Nu har vi öppen trappan också, har man stängda steg blir det såklart ännu mörkare!

 I hallen, på andra sidan det höga fönstret måste jag lägga in en rekommendation gällande lysknapparna. Som ni ser sitter våra väldigt nära listen på fönstret. Det gör dom INTE från början, utan dom sitter väldigt mycket längre in på väggen. Om man inte flyttar ut de så som vi gjort kan det bli besvär med ex garderober, visar på bilden nedan.
 
Vi har satt in en 1,20 garderob från Ikea här nere, och hade vi ej flyttat Lampknapparna hade det vara på gränsen att 1,20 var för brett. Kan vara så att man fått ta en mindre garderob bara för den sakens skull.
Eller så hade det gått, men man hade fått gräva sig in bakom alla jackorna på Klädhängaren varje gång man ska tända. Om man nu vill ha en klädhängare. Jag tycker dock att det är smidigaste att planera för saker som man hellre kan ta bort om man tröttnar, än att aldrig ha möjligheten att ha dom.

 
Ovanför trappan, under fönstret fanns inget uttag.
Så det ville vi gärna ha, Ifall man vill ha lampa i detta fönstret =)


Vill minnas att båda dessa uttagen ovanför fönsterna fanns med från början..


På mellanväggen här fanns inget uttag, så det ville vi ha då vi planerar en smalare byrå (Typ IKEA Hemnes) Men lampa o tavelvägg ovanför i framtiden.
Detta uttag la vi inte till Utan vi valde att flytta det som är i det vänstra rummet, precis innanför dörren (Bild nedan)
 
MEN HÖRRNI, El-killen va lite snabb i sina uppgifter och satte ett här ändå. Så det fick dom jäklar bjuda på! För vår del så fyller detta uttaget ingen funktion. Men om 1000år kanske det gör det :)
Tanken är att vi ska bygga in garderober där den svarta byrån står nu och hela vägen bort till fönstret.

 
I Badrummet på övre plan fanns det NOLL uttag... hur ska man då föna håret, platta håret, ladda tandborsten osv? Så vi ville gärna ha ett. Vi placerade det som ni ser på bilden. Syns inte från stående vinkel över huvudtaget, skön höjd och allmänt bra lösning.

Slut på ELtips :)


Hej!
Då ska vi se, vi börja såhär:
När vi bestämde oss för att bygga hus så ville vi bygga ett hus med möjligheter.
Där det finns en chans att bygga ut om familjen växer mer än vi först tänkt osv.
Vi ville aldrig hamna i en situation där vi helt plötsligt var tvungna att flytta om det blev 3barn istället för två, eftersom att det inte fanns möjlighet till utbyggnation.

En utbyggnation som denna jag ska visa nu ligger långt fram i tiden, MEN den finns och den kan absolut bli av.
Det är något vi är jättenöjda med och hoppas kunna göra i framtiden. Med betoning på framtiden då det är en ganska kostsam process.

Just nu saknar huset alla tillbyggnader som ni kan se på den översta bilden Förrutom en balkong, den sitter ju på plats.
Och här på den understa bilden stämmer snart 1 utan de 3 byggnader ni ser. Det är uterummet.

Vad är då alla byggnader?
-Vi börjar uppifrån,
rakt framifrån sett så är det en utbyggnad till höger som blir en Carport med förråd i bakkanten. Groventren hamnnar alltså under tak, vilket blir smidigt vid skitväder.
Många väljer att bygga ett litet tak över groventren, en keps eller något annat skydd.

-Och till vänster är tanken att det ska bli ett Masterbedroom med walk in closet till Mamma o Pappa ;)
På så sätt ökar vi de tre somvrummen til 4. Och skulle det "Bara" bli två ungar, så blir ett av rummen på ovanvåningen kontor/extrarum.

-På varsin sida om balkongen ska vi bygga en veranda, och gjuta en betonggrund under. Som vi evetuellt klinkrar in i framtiden.

Utbyggnaderna kommer att vara Nästa lika breda som huset, huset är ju 8m brett & 11m långt. Minns inte måtten exakt men ca 50cm in från varje gavel
(Om inte lite kortare tillochmed).

Det finns alltaså ingen ritning i nuläget, men jag fastnade lite i Paint o gjorde en prototyp av hela slutresultatet.
Så titta & njut ;)
 


Tänkte bara meddela att jag ska försöka göra lite blogginlägg nu framöver över saker som ni önskar veta mer om. Jag har fått lite frågor an EL, så det kommer det ett inlägg om under morgondagen.
Samt frågor om Framtidsplaner på huset och Vad vi tycker om bygget nu med Facit i hand.

Ha en fin kväll :)