Tjenixen!
Onsdagen till ära har vi sått gräs, ikväll igen. Alla kvällar har gått till att fixa på tomten de senaste veckorna. Men nu är allt sått. Slottsparksgräs, extra grönt ska det bli ;)

Igår fick vi superroliga nyheter. Vi vann en tävlig som Eksjöhus hade på Facebook & Instagram. Det gick ut på att  #mitteksjöhus under sina bilder för chansen att vinna "ett fint pris".
SUPERKUL!!
Vi vann en Landman Grill & En husfotografering inför nästa års Eksjöhus katalog. 

Eftersom att vi ska få tillgång till de bilder som fotografen tar så kommer det att komma upp fina bilder här vid senare tillfälle :)
Tills dess får ni hålla tillgodo med diverse Iphone potpurri.

Här är Badrummet på övre plan. Med ett kakel som heter Citystone. Den är gråmelerad, och har en polerad yta. På väggen är der 30x60 och samma kakel följer med ner på golvet, där det är 30x30 plattor. I dushen ligger det 10x10 och vid avloppet som är tänkt för badkar har vi en kuvärtskärning.
Runt fönstret har vi en silverlist, borstad & 4kantig. Supersnyggt.
Kommoden var ämnet i ett av de första inlägg jag skrev här på bloggen. Det är IKEA´s GODMORGON 100cm, med dubbelandfat. Spegelnskåpet är det stora utav de två varianter som finns på just denna. Också från IKEA.


Sovrummet.
Vi är supernöjda med färgen på tapeten! Det är Granite från Borosan.
Hela vårt hus går i toner av grått, vitt och svart, av de anledningar att det är tidlöst, lättmatchat och fräscht.
Dessa bilder är tagna för någon månad sedan, vi har fått upp lite mer saker i sovrummet, men det får komma på senare bilder!
 
 
 
Vardagsrummet på ovanvåningen är under renovering om man säger ju ;) Nej skämt åsido, där har vi inte lagt så mycket krut än. En tavelvägg ska upp bakom soffan inom kort, och tv, samt tv-möbel ska på plats.
Under trappan har vi valt att göra såhär. Inte för komplicerat helt enkelt :)
Golvet är 30x60plattor och köpta utanför entreprenaden. Ett val som är toktoktoknöjda med!
Golvet är i stena på hela nedervåningen. I Badrummet och i tvättstugan är det dock två andra slags kakel/Klinker.
 
En bild som togs i Juni. Sett Från Köket.

Och.. en bild som togs i augusti, från samma vinkel (Nästan)
Om man har ett extraordinärt vaket öga så kan man se att tillochmed växterna i vänstra hörnet är olika ;)

Här lagar vi mat! Med köksfläken Lyon från tillvalskatalogen, och Kaklet Metallwood Argento ifrån Konradssons. Köket heter Next och kommer ifrån HTH.
Bänkskivan är av Kompositsten och eter Night Mist. Huggs av Ystad Stenhuggeri och vi köptes via HTH butiken.

Och om man vänder sig mot diskhon / fönstret så ser det ut såhär;

Diskmaskin från Miele, som resterande vitvaror i köket.
Diskon är underlimmad!
Runt keklet i köket sitter även samma silvirga borstade list som i badrummet på ovanvåningen. Det ramar in så himla bra! syns ej så bra på denna bild dock.
 
Vardagsrum;
 
 

Vi byter vinkel. Bild tagen från en av fåtöljerna.

Vi Älskar vårt hus!

2 kommentarer

Mrkrister

10 Sep 2015 13:05

Grattis till vinsten :)
Klart ni vann, det ser verkligen fint ut!

Svar: Tack Krister :):)!
balansvalm.blogg.se

Anonym

12 Sep 2015 20:39

Hej!
Så fint ni har det! Vi har precis köpt tomt och det lutar åt att vi bygger ett Balans. Har ni några tips så här en tid efter ert bygge? Något ni skulle gjort annorlunda? Är väldigt sugen på att se hur er tvättstuga blev också.
Mvh Karolina

Svar: Hej Karolina :) Jag ska lägga upp lite bilder från tvättstugan så du får se!
Vi är överlag väldigt nöjda med att vi stod på oss för att få huset precis så som vi ville. Vi har gjort många tillval och val som är utanför entreprenaden. Det har inte alltid möts så väl som det kanske kunnat men vi har satsat på det ändå :)

Det enda som vi känner att vi gjort galet är att vi planerat uttagen i taket över matbordet fel. Eller fel och fel, vi har planerat för att ha bordet åt andra hållet. Men väl på plats har vi velat ha bordet på andra hållet. Där kan det tyvärr bli lite fula sladdar i taket, om vi väljer att ha belysning där. Kan göra en beskrivning av det också :)
balansvalm.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej